Τα παιδιά γνωρίζουν την ελιά και το λάδι στην Πύρνα, με τη Λίλα Πατρόκλου

To Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013, ώρα 11.30-13.00 στην Πύρνα, η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Λίλα Πατρόκλου και η παιδαγωγός Νατάσσα Ψαριανού θα μιλήσουν με τα παιδιά για την ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΔΙ, σύμβολα Ειρήνης, Ευημερίας και Γονιμότητας.

Σε ένα εργαστήρι, με οδηγό το βιβλίο της Ματούλας Τόλκα «Η Ελίτσα», (Εκδ. Λιβάνη), τα παιδιά μαθαίνουν, μέσα απ’ τη συζήτηση, τη ζωγραφική και το παιχνίδι, πόσο σημαντικά είναι για τη ζωή μας η Ελιά και το Λάδι.

Η Λίλα Πατρόκλου είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Έχει δημιουργήσει μαζί με την Νατάσα Ψαριανού λέσχη ανάγνωσης για παιδιά και εφήβους. Συντονίζει τις δύο παιδικές λέσχες ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αγίας Παρασκευής καθώς και δύο Λέσχες Ανάγνωσης για Ενήλικες. Συμμετέχει, στο πρόγραμμα «Χώροι πολιτισμού και πρόσβαση» και στο πρόγραμμα της ΠΥΡΝΑΣ «Βιβλία σε Ρόδες».

Κάνει σεμινάρια σε Nηπιαγωγούς και Δασκάλους με θέμα "Η εξοικείωση των παιδιών με την εικόνα και την ιδέα της αναπηρίας" και επισκέπτεται δημοτικά σχολεία με σκοπό την προετοιμασία των μαθητών για την ένταξη παιδιών με αναπηρία στην τάξη. Συνεργάζεται με Μουσεία και άλλους φορείς πολιτισμού μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα. Είναι συγραφέας των βιβλιών «Η Χρυσούλα» και «Τα άτακτα πλοκάμια» (Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο).

 

Πότε;
Σάββατο 2 Νοεμβρίου, 11.30-13.00.

Για τι ηλικία; 
Για παιδιά 6-11 ετών.

Πού;
Στην Πύρνα, στην Κηφισιά [χάρτης]

Επιπλέον πληροφορίες 
Τιμή συμμετοχής: 12€.
Τιμή συμμετοχής για δύο αδέλφια: 15€
Πληροφορίες – εγγραφές: 2106230913, pyrnanet@otenet.gr